dsc_1919

 

WEKEROM Een grote wens is vervuld. De bewoners van de afdeling Willinkhuizen in Zorgcentrum Wicherumloo hebben donderdag hun Tovertafel ontvangen.

Door ‘De Vrienden van Wicherumloo’ is er alles aan gelegen om voor deze bewoners in het bijzonder, maar ook voor alle bewoners van Wicherumloo allerlei activiteiten te organiseren om specifieke wensen in vervulling te laten gaan. Een speciale wens was een Tovertafel, een interactief spel dat mensen verbindt en op speelse wijze beweging stimuleert. De Tovertafel is ontwikkeld voor ouderen in de midden tot late fasen van dementie.

Doordat ‘De Vrienden’ jaarlijks een aantal activiteiten ontplooit en daarvan de opbrengst beschikbaar stelt voor, in dit geval, de Tovertafel kunnen zij bijdragen tot het woongenot van alle bewoners van Wicherumloo. ,,Dit jaar hebben wij de heidemarkt voor het eerst naar Wekerom gehaald in de Heideweek. Op 25 augustus was het een zeer geslaagde dag en mede door de opbrengst daarvan en geld van donateurs konden wij dit prachtige product aanschaffen. We hopen dat ‘onze’ bewoners er veel plezier aan mogen beleven”, aldus Martie Waaijenberg, voorzitter van ‘De Vrienden van Wicherumloo’.